Nouă, balcanicilor, ne priesc ospățurile, nu frugalitatea!
Pe 17 octombrie, de la ora 19:00, la Fratelli, vă invităm să luați parte la un eveniment gastronomic unic, parte din a treia ediție a Festivalului de film și cultură balcanică Taifas.
HRANA ediția a III-a: Odă frivolei parfumate, sarmaua noastră cea de toate sărbătorile aduce pe masă un festin de sarmale reinterpretate și reinventate: sarmale gourmet, parol! (după rețeta maestrului Păstorel Teodoreanu), sarmale bănățene mari și făloase, sarmale grecești cu miel și-un iz de izmă, sarmale turcești cu vițel și rodie, sarmale sudiste cu rață și cimbrișor, dar și surprize dulci precum sarmale cu colivă în frunze de viță de vie caramelizată și sarmale cu spumă de brânză dulce cu nuci hidratate.
Food concept: Alina Sǎftulescu
Invitatǎ la multe cratițe: Melissa Ivana
Invitatǎ la vorbe și scris cu meșteșug: Camelia Burghele, care lansează în cadrul evenimentului volumul „Sarmale și serotonină”
🎟️ Bilete: 150 lei. Locuri limitate – vă recomandăm să vă rezervați locul din timp!
despre Alina Săftulescu:
Premiată de Gault&Millau, l-a servit pe Regele Angliei, ne-a servit pe noi La Căpițe, la Musiu sau la Kibuț, Alina Săftulescu coboară de la munte cu desaga plină de bunătăți, din propria cămară sau adunate de la micii producători și fermieri locali, și vine la Taifas, să sărbătorim gastronomia balcanică ca patrimoniu cultural comun.
Alina Săftulescu este Creative Director @Kibuț/Gărâna.
despre Melissa Ivana:
Melissa Ivana a crescut într-o familie unde se gătea aproape non-stop, între Banatul Montan și Teleorman, între sarme, crumpi și zeamă de orătănii. „Cred că duc lucrurile un pic mai departe”, spune ea, pentru că pasiunea pentru bucătării din toată lumea o face să reinventeze orice preparat cu umplutură, păstrând mereu esența de acasă: gustul care trezește amintiri.