Film

Garbura/Carbide

Croația, Serbia, 2022

Dramă  1h53mn

Garbura/Carbide

Regie: Josip Žuvan

Cu: Franko Floigl, Mauro Ercegović Gracin, Zdenko Jelčić, Marija Škaričić, Asja Jovanović, Ivana Roščić

Festivaluri și premii: Pula Film Festival (Cel mai bun debut, Cea mai bună actriță într-un rol secundar, Cele mai bune efecte speciale), San Sebastián International Film Festival.

Antonio și Nikola sunt prieteni de nedespărțit care locuiesc vizavi unul de celălalt și care au în comun pasiunea pentru pirotehnie și telefoane mobile. Familiile lor sunt în conflict de ani de zile din cauza a ceea la prima vedere pare a fi o problemă ușor de rezolvat: apa care curge de la casa de sus la cea de jos. Prietenia celor doi băieți aflați în pragul pubertății va fi pusă la încercare în timpul sărbătorilor de Crăciun, când vor ieși la iveală secrete și interese mult mai periculoase între cele două familii, iar ura bătrânilor se transferă la copii prin intermediul apei.

„Debutul lui Josip Žuvan despre gâlceava dintre două familii și despre copiii acestora, care râvnesc la faima online, este bogat în detalii și descrie convingător viața de zi cu zi din Croația de azi. (...) Cei doi actori principali strălucesc în rolurile care le-au fost încredințate. (...) Fără să fie exploziv, filmul mustește de tensiune.” (Marko Stojiljković, cineuropa.org).

Trailer: https://youtu.be/Z1dhOq051Kw?si=XsEPOigizY25P9Bo

Producători

Finanțatori