Concert

Simion Bogdan-Mihai &
Lăutarii de Mătase

Invitați: tinerii din taraful Crescut pe Muzică

Născut în 1990 la Râmnicu-Vâlcea, Bogdan a început sa studieze cobza de la 15 ani. Începând cu anul 2006, a călătorit prin România, culegând cântece lăutărești și învățând de la puținii cobzari rămași în viață.

A colaborat cu artiști din zone muzicale diverse, precum Mihai Mărgineanu, Taraf de Haidouks, Les Elephants Bizarres, Chimie, Samurai și alții. Din 2017 a susținut numeroase concerte de muzică lăutărească cu taraful Lăutarii de Mătase. A lucrat la coloana sonoră a documentarelor "Flavours of Romania" și "Wild Carpathia" realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley.

La 1 mai 2021, a lansat albumul "Valahia în Demol", iar la 1 mai 2023 a lansat albumul "Drum pavat cu bolovani" ce deține un mic record de vânzări (1000 de exemplare epuizate în 9 ore). Ambele albume au fost produse de Adrian Despot.

Muzica lui Bogdan are trei direcții generale: un filon de muzică țărănească românească, unul de muzică lăutărească urbană şi unul de pop music generic românesc (valsuri, tangouri și cântece de cabaret de la începutul sec. XX până după cel de-al doilea război mondial).

Sound-ul cobzarului este potențat de Nelu Răducanu (țambal), Mandi Pană (vioară), Cornel Neacșu (acordeon), Robert Adam-Szoltan (contrabas) și Cristi Adam (violă-braci).

Experiența muzicală va fi completată de tinerii din taraful Crescut pe Muzică: Florinel Caraivan (18 ani, acordeon), Ștefan Milutinovici (22 ani, instrumente de suflat) și Ionuț Pîntiuc (18 ani, trompetă).

Producători

Finanțatori