Skip links

Rezidența de film 2024

Rezidența de Film va avea loc în perioada 14 – 19 octombrie și constă într-o parte practică, îndrumată de Ivana Mladenovik, regizoare de film din Serbia și o parte de meet & greet cu regizori, producători, actori invitați în cadrul festivalului. Rezidenții sunt regizori tineri și emergenți, dintr-o serie de țări balcanice, cum ar fi Turcia, Croația, Moldova și România. Rezidența promovează un mediu intercultural și de colaborare, care oferă posibilitatea de a dezvolta idei noi, dar și de a îmbunătăți proiectele în derulare, și dorește să susțină procesul creativ al regizorilor din Balcani, ajutându-i să dezvolte, să scrie, să filmeze, să monteze sau să-și promoveze în alt mod proiectele de film. Sperăm că acest lucru va duce la conexiuni valoroase, colaborări viitoare și o vizibilitate mai bună a industriei filmului balcanic.

 

Ivana Mladenovic este regizoare de film din Serbia. După ce a studiat Dreptul în Belgrad, s-a mutat în România unde a absolvit Secția de Regie a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” (2010), precum și Masterul în regie de film (2011).

Filmografia sa include: „Milky Way” (2007) scurtmetraj documentar selecționat la Vision du Reel, Astra IFF, Banja Luka FF, Kassel Documentary & Video Festival, Rio de Janeiro Curta Cinema, „Pizza Love” (2008) – Premiul pentru Cel Mai Bun Regizor Străin la Porto Film Festival, inclus în selecția oficială Plus Camerimage Poland, „Afterparty” (2009), premiat la Student Film Fest Sofia (Best Directing Early Bird), selecționat la Tel Aviv Student Film Festival, Fresh Film Festival Prague, „Skin” (2011), inclus în selecția oficială de la Namur IFF, „If 6 Was 9” (2013), documentar realizat în cadrul Aristoteles Workshop și inclus în selecția Astra Film Festival.

 

Rezidenții din acest an sunt Bogdan Alecsandru, Andreea Chiper, Gabriela Cozma, Tibor Durdev, Nela Gluhak, Cristina Jacot, Szatmári Loretta, Ömer Faruk Sanlav.