Skip links

Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu

16 octombrie, 19:00

Filarmonica Banatul Timișoara

Biletele pentru concert au prețul între 60 și 150 de lei și sunt disponibile online pe www.iabilet.ro și în rețeaua www.iabilet.ro/retea 

*Pentru a beneficia de o reducere de 10% la achiziționarea biletelor, folosiți codul DAR2024. 

Corina Sîrghi, alături de Taraful Jean Americanu, reînvie muzica populară românească, întorcându-ne în vremurile de aur ale Bucureștiului interbelic, cu cele mai îndrăgite cântece de amor, romanțe de suflet, tangouri pasionale, șansonete de dor și jale, dansuri lăutărești și manele.

Corina Sîrghi a crescut într-un sat din Tulcea, aproape de Dunăre, iar dragostea ei pentru muzica lăutărească s-a născut când a auzit pentru prima dată melodia „Nu știu cu ce ți-am greșit” interpretată de Romica Puceanu. Profesorul de muzică din școală a fost cel care i-a recunoscut talentul și a îndrumat-o spre muzica populară, învățând-o să interpreteze piesa dobrogeană „Trist și negri rămân norii”. Astăzi, ea are un întreg album dedicat cântecelor despre Dunăre.

Taraful este condus de Jean Americanu (Shaun Williams), un acordeonist din Ohio care și-a găsit inspirația în muzica lăutărească a României. Împreună cu muzicienii Marian Mirea (vioară), Marian Șerban (țambal) și Costel Nechita (contrabas), creează o experiență sonoră vibrantă, plină de autenticitate și pasiune. 

Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu au descântat la: Womex (Portugalia ), Enjoy Jazz (Germania), Glatt and Verkehrt (Austria), Balkan Most (Ungaria), Nostalgia (Ro), Șaraimanic (Ro), Respect Festival (Cehia), Mikolojki Folkowe (Polonia) și multe altele.