Skip links

Müanyag égbolt / White Plastic Sky

10 noiembrie 2023, 18:00

Cinema Victoria Timișoara

Müanyag égbolt / White Plastic Sky

Ungaria-Slovacia, 2023

Animație, dramă 1h50min

Regie: Tibor Bánóczki, Sarolta Szabó

Cu: Tamas Keresztes, Zsofia Szamosi, Géza D. Hegedüs

Festivaluri: Berlinale, Festival d’Annecy

Budapesta anului 2123, stearpă și post-apocaliptică, un cuplu de tineri refuză siguranța ternă a vieții sub un domn de plastic. Puși în poziția de a-și apăra dreptul la viață, aceștia ajung să vadă într-o lumină nouă noțiunile de libertate și adevăr.

„Impresionantul lungmetraj de animație <<White Plastic Sky>> propune o distopie sumbră care amintește de <<Soylent Green>>. (…) Lupta lui Stefan pentru menținerea Norei în viață mustește de sensibilitate, ba chiar evocă mitul lui Apollo și al lui Daphne. (…) Pentru un film a cărui acțiune se petrece în 2123, viitorul descris e cum nu se poate mai probabil.” (Leslie Felperin, The Hollywood Reporter).

„Acest debut e studiul mustind de umor sec al unui bărbat în plină criză existențială. Extrem de bine ținut în frâu de regizorul Filip Herakovic, care e totodată coscenarist al filmului. (…) Temele și decorul amintesc de <<Lost In Translation>> și <<Lourdes>>, dar <<Pelikan>> contrabalansează momentele de umor cu o adâncă tristețe” (Wendy Ide, Screen Daily).

Lasă un comentariu