Skip links

Një filxhan kafe dhe këpucë të reja veshur / A Cup of Coffee and New Shoes On

7 noiembrie 2023, 18:00

Cinema Victoria Timișoara

Një filxhan kafe dhe këpucë të reja veshur / A Cup of Coffee and New Shoes On

Albania, Grecia, Kosovo, Portugalia, 2022 Dramă 1h 39min

Regie: Gentian Koçi

Cu: Rafael Morais, Edgar Morais, Drita Kabashi

Festivaluri: Tallinn Black Nights Film Festival (PÖFF), Göteborg Film Festival, Filmfest München, Thessaloniki Film Festival, Bergamo Film Meeting, Rio de Janeiro

Premii: Cel mai bun regizor la cea de-a 41-a ediție a Bergamo Film Meeting; Golden Sun pentru cel mai bun film și Premiul Criticilor în cadrul programului SEE la Festivalul de Film CineDays; Cei mai buni actori la cea de-a 15-a ediție a PriFest; propunerea Albaniei pentru Premiile Oscar 2023.

Agim și Gezim sunt gemeni identici, surdo-muți din naștere. Ei lucrează și locuiesc împreună, împărțind un apartament luminos și aerisit în capitala albaneză Tirana. Au, de asemenea, un bagaj genetic identic. Iar în ADN-ul lor se ascunde o bombă cu ceas, o afecțiune ereditară rară și incurabilă care înseamnă că ambii frați își vor pierde definitiv și complet vederea și auzul. Cel de-al doilea lungmetraj al lui Gentian Koci este superb: o dramă existențială de o tristețe sfâșietoare, care este condusă de interpretările fenomenale ale fraților actori portughezi Rafael și Edgar Morais.

„O relație trainică e pusă la grea încercare în această dramă fraternă cât se poate de emoționantă. (…) Regia discretă lasă loc unor performanțe actoricești remarcabile. (…) Un film care îți mângâie sufletul și ți-l frânge în același timp” (Jessica Kiang, Variety).

Lasă un comentariu